Coty a făcut o ofertă de 10.7 Miliarde de dolari pentru Avon

Avon este cunoscută ca fiind poate cea mai mare companie de produse cosmetice cu vânzări door-to-door din lume. După ce a primit o ofertă de preluare de la Coty miercurea trecută, consiliul de conducere al Avon a promis să răspundă într-o săptămână. Vom afla deci în 2 zile dacă Avon va fi preluată de Coty, care afirma în weekend că nu prea înţelege de ce Avon mai are nevoie de timp pentru a discuta oferta.

După ce Coty a făcut în aprilie o ofertă de 10 miliarde iar Avon a răspuns că suma este prea mică, Coty a revenit şi a oferit 24,75 $ pe acţiune, crescând astfel oferta totală la 10,7 miliarde de dolari, adică aproximativ 6.5% în plus faţă de oferta iniţială.

Demersurile sunt interesante în special în condiţiile în care anul trecut Avon şi Coty au discutat despre o fuziune în care Avon care este de fapt compania mai mare, să cumpere Coty, dar din moment ce discuţiile au eşuat, Coty a decis să treacă în ofensivă, găsind finanţare şi revenind cu această ofertă agresivă de cumpărare a lui Avon.

În anii trecuţi Coty a mai reuşit câteva achiziţii interesante, cum ar fi Philosophy, o linie de îngrijire personală, şi TJoy, o companie chineză de produse de îngrijire a pielii. Interesul lui Coty pentru Avon se datorează şi poziţiei puternice pe care Avon o are pe o piaţă interesantă pentru Coty, Brazilia.

Între timp în ecuaţie a intrat şi imperiul financiar al lui Warren Buffett, iar oferta de 24.75 $ pe acţiune pare să fie cea mai mare cotă pe care o poate justifica Coty pentru ofertă în condiţiile în care nu a avut încă acces la cifrele contabile ale companiei.