Cum prelungești efectul unui parfum

Nu este imposibil să miroși bine toată ziua.

Se știe că pielea mai caldă intensifică parfumul, dar îl și face să se evapore mai rapid. Ăsta e motivul pentru care punctele de puls sunt foarte populare pentru a purta un parfum (încheieturi, la baza gâtului), fiindă sunt mai calde și vor stimula mirosul.

Parfumurile vor rezista mai bine pe pielea mai uleioasă sau grasă, dar o astfel de piele este asociată cu temperatura mai ridicată, deci se va și evapora mai repede.

Într-adevăr parfumurile rezistă mai bine pe țesături și haine, dar trebuie avut grijă fiindcă parfumurile pot strica iremediabil țesăturile. Problema cu o astfel de abordare este că mirosul va fi destul de impersonal și neutru, în loc să primească nota specifică pe care i-ar introduce-o combinația cu uleiurile din piele.

O șmecherie puțin cunoscută care îmbunătățește extrem de mult durata unui parfum este folosirea unei creme de corp sau a unui gel de duș din aceeași gamă sau chiar bazată pe acel parfum. Nu degeaba mulți producători de parfum au început să vândă și produse cosmetice asociate, iar produse cum sunt gelurile de duș au devenit extrem de populare datorită calității acestora.

O altă metodă de prelungire a efectului este să nu te spray-ezi direct, ci să dai cu parfum în fața ta la mică distanță și apoi să intri în vaporii astfel creați. Mirosul se va așeza uniform, inclusiv pe haine, fără să devină totuși prea deranjant, și va dura destul de mult.

Dacă îți place să porți parfumul pe păr, recomandarea ar fi să nu îți spray-ezi direct părul ci să spray-ezi pe peria de păr și apoi să îți periezi ușor părul, pentru a-ți oferi o aromă discretă.

Dacă aveți și voi micile voastre secrete, nu ezitați să le împărtășiți în comentarii.

Blog de Parfumuri si Cosmetice
Drumul Odai 24B OtopeniRO075100 Romania 
 • 40722342244