Colaborare cu bloguri de beauty & fashion

Dragi bloggeri, deşi mai degrabă ar trebui să spunem drage bloggeriţe, fiindcă până acum nu am dat şi peste un bărbat care să întreţină un blog serios de beauty sau fashion, am decis să postăm acest material cu detalii despre protocolul de colaborare pe care îl avem cu diverse alte bloguri şi la care puteţi adera şi voi.

Discount pentru vizitatori

În primă instanţă, vă putem oferi un cupon de discount pe care să îl oferiţi gratuit vizitatorilor şi abonaţilor voştri (pe blog, în newsletter, pe paginile voastre de FaceBook, Google Plus, prin twitter, etc), cupon pe care aceştia îl pot introduce pe parcursul cumpărăturilor sau înainte de a plasa comanda pentru a primi o reducere suplimentară care se poate cumula cu orice alte promotii si discount-uri deja existente. Procentul nu e mare, dar preturile noastre sunt deja foarte bune prin comparatie cu alte oferte de pe piata online, la majoritatea produselor, iar calitatea produselor si a procesului de vanzare este ireprosabila. Contactati-ne si va putem la dispozitie un cupon de discount personalizat aproape imediat. In plus, daca rasfoind magazinul nostru depistati produse pe care vreti sa le achizitionati chiar voi, va putem oferi un cupon special de discount pentru achizitiile voastre.

Dacă aţi parcurs deja această etapă şi aţi primit deja codul de discount, iata mai jos si un mic text predefinit pe care il puteti folosi ca atare sau ca sa va inspirati pentru a explica despre site si despre detaliile promotiei vizitatorilor si fanilor vostri.

“Imi face placere sa va anunt ca din luna Mai voi incepe o colaborare cu ParfumeriaMea.ro, un site de parfumuri si cosmetice, care imi va trimite periodic produse pe care sa le testez si despre care sa va povestesc cu detalii. Fiindca ma gandesc intotdeauna la cititorii mei, am obtinut special pentru voi un discount de 5% pentru orice comanda pe care voi o veti plasa pe ParfumeriaMea.ro, discount valabil in plus fata de celelalte discount-uri sau oferte speciale pe care le gasiti deja pe site, cum este de exemplu livrarea gratuita in toata tara pentru comenzile peste 300 Lei. 
Codul de discount este ________ , cu litere mari, si il puteti introduce oricand cumparati de pe ParfumeriaMea.Ro, accesand “Cosul de cumparaturi” sau la final, cand accesati pagina de “Plasare Comanda”.
Site-ul are disponibile in permanenta cateva mii de parfumuri si de produse cosmetice, de la cele mai populare marci din ambele domenii. Toate comenzile sunt livrate prin Cargus in aproximativ 7 zile, prin plasarea comenzilor voastre la furnizorii si distribuitorii autorizati din Europa pentru marcile respective. 
Puteti comanda si fara sa va faceti cont, dar sigur va deveni magazinul vostru preferat asa ca va puteti crea contul de la bun inceput, mai ales ca puteti plati si cu carduri bancare, printr-un sistem securizat de plata implementat prin BCR si folosit si de RDS si de Enel.
Happy shopping!”

Protocol de colaborare

Colaborarea cu blogurile şi siteurile de beauty&fashion se poate realiza pe diferite nivele. Oferta de discount pentru vizitatori este valabilă pentru orice site/blog care are minim 4 luni de viaţă şi cel puţin o sută de membri/abonaţi/fani. Apoi, în funcţie de calitatea blogului şi de diverse criterii de evaluare, colaborarea poate merge până la oferirea de produse pentru recenzii şi pentru concursuri şi evenimente.
Printre criteriile de evaluare folosite pentru a stabili nivelul de colaborare cu site-urile de profil se află:
 • calitatea şi originalitatea materialelor publicate
 • relevanţa conţinutului pentru domeniul vizat: parfumuri, cosmetice, beauty, fashion
 • numărul de abonaţi, membri, fani, followers
 • numărul de vizite, accesări ale site-ului pe zi, lună
 • numărul de link-uri (text, banner, etc) deja existente pe prima pagină a site-ului (cu cât mai puţine cu atât mai bine)
 • posibilităţile de promovare (link, oferte speciale, promoţii, concursuri, recenzii, etc)
Pe termen lung, cu blogurile cu care avem o relaţie de colaborare, relaţia se desfăşoară de obicei astfel:
Recenzii produse:
 • noi trimitem cateva produse din oferta noastra catre bloger, care le testeaza/evalueaza si publica o recenzie independenta pentru fiecare produs primit, preferabil in zile diferite. Concluziile blogger-ului asupra produsului recenzat nu trebuie să fie influenţate de noi.
 • recenziile ar trebui sa contina minim 3 linkuri catre site-ul nostru: un link catre o pagina a site-ului nostru pe cuvantul “parfumuri“, un link pe denumirea produsului care duce spre pagina produsului, un link catre pagina noastra dedicata acelui brand. Link-urile nu vor fi marcate cu rel=”nofollow” si vor ramane permanent in acel articol.
Concursuri cu premii:
 • vom agrea impreuna cu blogger-ul ca unul din produse sa fie oferit ca premiu pentru un concurs desfasurat de blogger pentru vizitatorii lui, in care: se va scrie despre produs, brand sau va fi mentionat tot cu link catre parfumeriamea.ro (sau pagina noastra de facebook sau GooglePlus) produsul preferat din oferta noastra, (pe blogul propriu, facebook, google plus, twitter) si vor avea sansa sa castige acel produs, pe care blogger-ul il va trimite castigatorului dupa o tragere la sorti efectuata cu un sistem de randomizare
Dupa prima campanie reusita, daca suntem toti multumiti de rezultate, discutam despre continuarea colaborarii si daca decidem de comun acord sa continuam noi vom trimite cu o anumita cadenţă diferite produse pentru recenzie si concursuri in conditiile mentionate, si primim in plus si un link permanent pe paginile blogului partener, eventual cu mentiunea “magazin recomandat” 🙂
Trimite-ne detalii despre blogul pe care îl editezi şi spune-ne şi ce idei ai tu pentru promovarea produselor, şi vom decide împreună care e cel mai bun mod de colaborare.

Blog ParfumeriaMea.ro

Pentru că nu se putea altfel, avem si noi un blog, desigur, nu asa detaliat cum ar trebui sa fie ale voastre, dar cu mici sfaturi si secrete utile legate de parfumuri si cosmetice. Nu vom încerca să vă facem concurenţă, şi de aceea am aprecia desigur daca voi il veti include in listele voastre de bloguri: Blog despre Parfumuri si Cosmetice.

Link ParfumeriaMea.ro

Daca faceti cumva un link chiar catre magazin, preferabil ar fi sa folositi linkul “Parfumuri si Cosmetice“, care ne este mai util in promovare in aceasta forma. Exista si mici banere de promovare disponibile, dar preferam intotdeauna un link text, care este si mai putin intrusiv.

Am citit, îmi place, ce fac acum?

Ai parcurs deja acest material şi vrei să începi colaborarea cu noi. Ce trebuie să faci. Scrie-ne sau răspunde-ne la ultimul mail de la noi cu următoarele informaţii:
 • dacă vrei să îţi generăm codul de discount pentru vizitatorii tăi pentru a-l plasa în site
 • ce tipuri de promovare poţi să ne oferi şi ce experienţă ai cu fiecare metodă, eventual link-uri la exemple anterioare
 • adresa de domiciliu la care îţi putem trimite colete, dacă decidem să îţi cerem recenzii de produse
 • câteva statistici sumare despre vizitatori, trafic, abonaţi, newsletter etc
 • orice alte informaţii ţi se par relevante ca să ne ajuţi să stabilim cel mai potrivit nivel de colaborare cu site-ul tău

Succes!